Totalt antall sidevisninger

mandag 5. november 2018

05.11.2018: Advarsel huset er 4 år, og mønestein sprekker

Advarsel: Monier Zanda Protector mønestein/Byggefirma Nilsen & Andersen AS. Under årlig inspeksjon av tak, oppdaget jeg at flere mønestein langsgående sprekker.
Da boligen er ferdigstilt i 2014 - og fremdeles under reklamasjonsrett itht bustadoppføringsloven - ble reklamasjon fremmet mot Byggefirma Nilsen & Andersen AS. Da vi fikk svaret som ligger vedlagt som pdf valgte vi å henvende oss direrkte til Monier (BMIgroup) til tross for at dette er Nilsen & Andersen sitt ansvar fremdeles.

Etter våre henvendelser og gjentatte purringer både skriftlig og muntlig, har Byggefirma Nilsen & Andersen AS, samt Monier sviktet helt. I istedenfor og utbedre et farlig moment, velger de å skylde på hverandre og fraskrive seg ansvar i forhold til hvorfor mønesteiner sprekker på langs.

Hverken Byggefirma Nilsen & Andersen eller Monier har tatt seg bryet med og komme på befaring.
Nilsen & Andersen hevder at mønestein ikke tåler ytre påvirkninger som, vind, regn, snø og frost.
Monier Zanda Protector ved BMIgroup, hevder på sin side at "Erfaringsmessig oppstår problemene som beskrives som følge av mangelfull
montering/ innfestning." 

For andre som skal skal bruke Byggefirma Nilsen&Andersen AS vil jeg anbefale at dere får inn i kontrakt at ved fremtidige reklamasjoner, skal de stille på befaring innen 7 dager, hvis ikke kan annet firma brukes for å utbedre mangel for deres regning.

For de som lurer på farepotensialet med mønestein som sprekker og evt faller ned, så har jeg målt vekten på en halv stein til 1986 gram. Om man regner en fallhøyde på 5 meter får man følgene:
1,986kg*5m*9,81m/s2 = 97,1 Joule

Fallenergi over 40 joule antas å kunne medføre alvorlig personskade eller død. 

Fallenergi mellom 20 og 40 joule antas å kunne medføre medisinsk behandling. 

Fallenergi mellom 0 og 20 joule antas å medføre førstehjelp eller ingen skade.  

Som man ser av skadepotensialet til dette, bør huseiere med Monier Zanda protector montert av Byggefirma Nilsen & Andersen sjekke taket sitt for mønestein som sprekker, da det ligger et betydelig farepotensial om de faller ned.

Med tanke på skadepotensialet dette kan medføre, er de mønepanner som er synlig skadet byttet nå for egen regning da både Byggefirma Nilsen & Andersen AS samt Monier tydeligvis ikke forstår alvoret i dette, og ei heller klarer å enes om hva som forårsaker at steiner sprekker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar